Elementtiasennus

Elementtien asennuksessa on noudatettava valmistajan antamia tuotekohtaisia ohjeita.

Elementtiasennus

Elementtiasennus

Betonielementit jaetaan tavallisesti kolmeen rakentamisessa käytettävään valmisosaan:

  • pienelementti
  • suurelementti
  • tilaelementti

 

Pienelementti

rakennetaan yleensä tehtaassa ja kuljetetaan rakennuspaikalle. Elementtejä voidaan rakentaa myös työmaalla. Pienelementtien asennus on varsin työvoimavaltaista, nostureita asennukseen ei kuitenkaan tarvita. Elementit rakennetaan lähes aina niin sanotusti tuulensuojalevypinnalle, eli ilman ulkoverhousta, ulkoverhouksen koolausta, pellityksiä ja pintakäsittelyjä.

 

Suurelementti

rakennetaan tehtaassa ja kuljetetaan rakennuspaikalle, jossa yleensä on rakennettu perustukset valmiiksi. Suurelementit asennetaan tyypillisesti varsin nopeasti, omakotitalon elementit tyypillisesti yhdessä päivässä. Elementit pyritään yleensä rakentamaan tehtaalla mahdollisimman valmiiksi. Elementtiin voi olla valmiiksi asennettuna ikkunat, ikkunapellitykset, sähköpistorasiat sekä -vedot ja ulkomaalaus maalattuna.

 

Tilaelementti

rakennetaan tehtaassa ja kuljetetaan kokonaisena rakennuspaikalle, jossa yleensä perustus ja tarvittavan talotekniikan liitännät on rakennettu valmiiksi. Elementit pyritään yleensä rakentamaan tehtaalla mahdollisimman valmiiksi, jolloin rakennuspaikalla ei välttämättä tarvita muuta kuin elementtien paikalleenasennus ja taloteknisten liityntöjen kytkentä. Asennus käy varsin nopeasti, omakotitalon tilaelementit asennetaan tyypillisesti vajaassa päivässä. Täydellisimmillään tilaelementti on tehty sisä- ja ulkopuolelta pintamateriaaleja myöten valmiiksi: väli- ja ulko-ovet, ikkunat, kiintokalusteet, tapetoinnit ja laatoitukset asennettuna, ulkoverhous samaten maalauksia ja pellityksiä myöten.

YRITYKSEN TIEDOT

Pyydä tarjous!